صفحه توئيتر میشل اوباما مشحون است از اخبار كمكهايي كه طي سالهاي اخير به کودکان، زنان خانهدار و همسران نظامیان آمریکا رسانده است.
طرفداري از ازدواج همجنسبازان
به گفته خود ميشل اوباما در انتخابات سال 2008، يكي از افتخارات زندگياش كه به آن مباهات ميكند آن است كه از حقوق مردان همجنسباز و دموكرات دفاع كرده و همسرش در مسائل حقوقي LGBT (قوانين مرتبط با زنان همجنسباز، مردان همجنسباز، دوجنسهها و تراجنسيتيها) و دفاع از قوانين مرتبط با آنان يد طولايي دارد. ميشل و همسرش باراك اوباما همواره مخالف اصلاح قانون منع ازدواج همجنسها بودهاند. ميشل اوباما در يكي از سخنرانيهاي خود ميگويد: دادگاه عالي آمريكا در پرونده لاورنس در برابر تگزاس (یک تصمیم حقوقی تاریخی توسط دیوان عالی ایالات متحده آمریکا بود. در یک تصمیم ۶-۳ این دادگاه قانون سودومی در تگزاس و تمام ایالتهای دیگری که این قانون را تصویب کردهبودند لغو کرد و اعمال جنسی بین همجنسبازان در تمام در آمریکا قانونی شد. دادگاه عالی به استناد اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده این کار را کرد.) به عدالت نزديك شد و ارتباط بين كشمكش حقوق مردان همجنسباز و حقوق مدني را برقرار كرد.
پس از لغو سياست «هیچی نپرس هیچی نگو» Don't Ask Don't Tell (سياستي كه توسط دولت كلينتون از 28 فوريه 1994 براي عدم ورود مردان و زنان همجنسباز به ارتش آمريكا در نظر گرفته شده بود) در 20 سپتامبر سال 2011، ميشل اوباما در ملأ عام مردان همجنسباز عضو ابتكار خانوادههاي نظامي ملي را معرفي كرد؛ همان طور كه قبلا نيز اشاره شده بود، وي توجه خاصي به خانوادههاي نظاميان در اين كشور دارد.
میشل و همسرش باراک اوباما از طرفداران ازدواج همجنسبازان در آمریکا هستند و این عده اکنون جایگاه ویژهای در حزب دموکرات آمریکا دارند
ميشل به همراه همسرش باراك، در ماه مي سال 2012 آشكارا ازدواج همجنسبازان را مورد توجه خود قرار دادند. پيش از اين ميشل اوباما هرگز اقدام به چنين عملي نكرده بود. بنا به گفته مقامات رسمي كاخ سفيد ميشل اوباما و والري جرت، مشاور ارشد وي، دو نفر از ثابتقدمترين افراد در طرفداري از ازدواج همجنسبازان در زندگي باراك اوباما هستند.
ميشل اوباما در اين باره ميگويد: «اين مسئله براي ميليونها آمريكايي و همچنين براي من و باراك بسيار مهم است. اينها ارزشهاي پايهاي هستند كه كودكان در سنين بسيار پايين ميآموزند و ما كودكان اين سرزمين را تشويق ميكنيم تا در تمام طول عمرشان با اين ارزشها در تعامل باشند. در كشوري كه ما به كودكانمان ميآموزيم كه هر كسي تحت قانون ميتواند به اندازه مساوي حق داشته باشد، تبعيض قائل شدن عليه زوجهاي همجنسباز كار درستي نيست. به همين سادگي». وي در همايش ملي دموكراتها در سال 2012 چنين ميگويد: «باراك به روياي آمريكايي اعتقاد دارد زيرا در آن زندگي كرده است... و ميخواهد بدون در نظر گرفتن اينكه چه كسي هستيم، يا اهل كجاييم يا به دنبال چه هستيم يا به چه چيز عشق ميورزيم، همه و همه در اين كشور فرصت تجربه آن را داشته باشند.»
تصوير عمومي و سبك زندگي ميشل اوباما
با ترقي گام به گام باراك اوباما به سمت تبديل شدن به يك نخبه سياسي، ميشل نيز گام به گام در فرهنگ عمومي مردم آمريكا نفوذ كرده است. در ماه مي سال 2006، مجله اسنس (ماهنامهاي درباره زنان دورگه آمريكايي-آفريقايي كه مطالبي پيرامون زيبايي، سبك زندگي و مد منتشر ميكند) وي را جزو برترين 25 زن الهامبخش كل جهان معرفي كرده است و مجله ونيتي فير (درباره سبك زندگي و فرهنگ عمومي) در سالهاي 2007 و 2008 جزو برترين 10 زن خوشلباس دنيا معرفي كرد. و توسط مجله مردم در سال 2008 به خاطر اعتماد به نفس و شخصيتش برترين زن آمريكا نيز شناخته شد.
متوسل شدن همسر باراک اوباما به رقص، برای افزایش ضریب نفوذ خود در میان مردم در یک برنامه تلویزیونی
هنگام برگزاري انتخابات شوهرش، بسياري از تحليلگران بر اين باور بودند كه وي به عنوان يك زن آمريكايي-آفريقايي به زودي به عنوان يك نقش مدل در ميان تمام آمريكايي-آفريقاييهاي جهان مطرح خواهد شد. لباسهاي انتخابي وي براي حضور در برنامهها بخشي از برترين لباسهاي جشنوارههاي مد سال 2009 شدند. در حالي كه باراك اوباما از لحاظ ظاهر و لباس چندان مورد توجه كارشناسان قرار نميگيرد، ميشل به عنوان بازويي قدرتمند توانسته است اين بخش از كاستيهاي شوهرش را پوشش دهد.
پشتيبانيهاي عموم مردم آمريكا از وي از همان آغاز باز شدن پايش به كاخ سفيد به سرعت رشد كرد و سريعا به عنوان نقش مدل (كسي كه بيشترين توانايي در اثرگذاري روي جامعه براي حركت به سمت و سويي خاص را داشته باشد) در آمريكا مورد توجه همگان قرار گرفت. وي از همان آغاز كار، سفرهاي خود براي سر زدن به بيماران سرطاني را آغاز كرد و توسط هفتهنامه نيوزويك «قدرت ستاره» نام گرفت و توسط وبسايت بزرگ اماسان وي را با عبارت «نمايش ظرافت مردانه» توصيف كرد.
انضباط و استحکام بانوی اول آمریکا باعث شده است تا عدهای از منتقدانش یک تصویر فتوشاپی از وی با بازوان ستبر را در فضای مجازی منتشر کنند
وي به خاطر حسي كه سبك زندگياش به افراد منتقل ميكند با ژاكلين كندي همسر جان كندي رئيسجمهور مقتول آمريكا و به خاطر ادب و انضباطش با باربارا بوش مادر جرج دبليو و جب بوش مقايسه شده است. اين مسئله نشان ميدهد كه وي قدرت كلامي و انضباط را توامان با نرمي سبك زندگي زنانه همراه كرده است. البته عدهاي نيز وي را به دليل سبك زندگياي كه ارائه ميدهد تنها يك پوپوليست دانستهاند.
وي در سال 2010 با حدود 50 طرح مختلف لباس از شركتهاي مختلف و با قيمتهاي بينهايت بالا مشاهده شد؛ مطالعات انجام شده نشان ميدهد كه وي براي تهيه لباسهايش فقط به يك شركت چيزي كمتر 14 ميليون دلار پرداخته است. وي اكنون به عنوان تعيينكننده مد آمريكا شناخته شده است به خصوص در لباسهاي بدون آستين.
تصوير وي تا كنون روي جلد مجلاتي چون ووگ و بتر هومس چاپ شده و تنها بانوي اول آمريكا است كه شخصا برنده يك جايزه اسكار را براي دريافت جايزهاش فراخواند. وي در فستيوال فيلمهاي هاليوودي در سال 2013، به شكلي كاملا سياسي، فيلم ضعيفي مانند آرگو كه يك فيلم ضد ايراني بود را به عنوان برنده جايزه بهترين فيلم برگزيد و اين خود دو نشان بزرگ به همراه دارد: نخست آنكه وي براي تنفيذ هر چه بيشتر قدرتش در فرهنگ آمريكا از هيچ كاري حتي از دست بردن به جوايز اسكار فروگذار نميكند و دوم آنكه با استفاده از همين قدرت نفوذش سعي كرده است تا ايرانهراسي را در ميان فيلمسازان آمريكايي بيش از پيش اشاعه دهد.
رسانهها معمولا جلوههاي بصري و مدهايي كه ميشل اوباما به راه انداخته است را بيش از ميزان كمكها و اعانههايش به بيماران و بيخانمانها مورد توجه قرار دادهاند. وي دراين باره ميگويد مايل است تا تمركز توجه رسانهها روي وي بيشتر در مورد رسيدگياش به مسائل خانوادههاي نظاميان و كارگران باشد.
وي رابطه عميقي با زنان خواننده آمريكايي دارد و به وضوح در تلاش است تا استانداردي براي يك زن آمريكايي باشد. اين مسئله را ميتوان از همكاريهاي نزديك خوانندگان و مدلهاي زن آمريكايي با وي براي شركت در همايشها و ميهمانيهايش فهميد.
سخن آخر
ميشل اوباما اكنون در حال تدريس نوعي سبك زندگي جديد آمريكايي به زنان جهان است. سبكي كه ملغمهايست از همجنسبازی، غذاي سالم، لاغر ماندن، اسلام ستيزي و ايران ستيزي، خانوادهگرايي، مصرفگرايي، آيندهنگري و قدرتطلبي.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: بیوگرافی افرادمعروف خارجی ، ،
برچسبها: